Om oss

1991 åkte en delegation bestående av lantbrukare, representanter från LRF och Swedbank till Tyskland för att göra ett besök på Maschinenrings verksamhet och hur man arbetade där. Syftet var att öka nyttjandet av de maskiner som var en dyr investering för den enskilde bonden. Väl hemkommen bildades MRZ. Verksamheten var till en början blygsam men tog efter några års intensivt missionerande i bygderna fart. MRZ har idag ca 170 medlemmar från Strömsund till Bräcke. Från Hammarstrand till Skärvången.  De flesta medlemmarna finns dock fortfarande inom Storsjöbygden men även inom kommunerna Strömsund, Krokom, Åre, Berg, Bräcke och Ragunda.

Verksamheten växer organiskt och på vårt kontor där det från början fanns en projektanställd deltidstjänst finns det nu 3 personer som arbetar för våra medlemmar. Även om föreningens kurva för nya medlemmar planat ut så gäller inte det omsättningen som 2021 uppgick till ca 60 miljoner kronor med ett gott resultat. Inte minst den ekonomiska utvecklingen har skapat grund för att ytterligare befästa varumärket MR.

Vår bas har länge varit jord & skog främst inom lantbruk men har blivit omsprungen av entreprenad med god marginal. Våra verksamhetsområden är inom entreprenad, jord & skog, bemanning och energi.
Vi har ett antal stora företag såsom NCC, Svevia,Östersunds Kommun, Krokoms Kommun, Östersundshem, Norra Skog, Riksbyggen, privata bostadsrättsföreningar, vägsamfälligheter och Jämtkraft som återkommande kunder.

MRZ har även uppdrag för privatpersoner t ex. plattsättning, husdränering, mark och anläggning, grönyteskötsel, vatten och avlopp m.m. Vi välkomnar såväl privata som offentliga kunder att anlita MRZ´s kompetens.

 

Bli medlem i MR Z

Ingen kan allt men alla kan något - Tillsammans är vi starka!