Om oss

1991 åkte en delegation bestående av lantbrukare, representanter från LRF och Swedbank till Tyskland för att göra ett besök på Maschinenring´s verksamhet och hur man arbetade där. Syftet var att öka nyttjandet av de maskiner som var en dyr investering för den enskilde bonden. Väl hemkommen bildades MRZ . Verksamheten var till en början blygsam men tog efter några års intensivt missionerande i bygderna fart. MRZ har idag ca 176 medlemmar från Strömsund till Bräcke. Från Hammarstrand till Skärvången.  De flesta medlemmarna finns dock fortfarande inom Storsjöbygden men även inom kommunerna Strömsund, Krokom, Åre, Berg, Bräcke och Ragunda.

Verksamheten växer organiskt och på vårt kontor där det från början fanns en projektanställd deltidstjänst finns det nu 3 personer som arbetar för våra medlemmar. Även om föreningens kurva för nya medlemmar planat ut så gäller inte det omsättningen som 2014 uppgick till nästan 45 miljoner kronor med ett gott resultat. Inte minst den ekonomiska utvecklingen har skapat grund för att ytterligare befästa varumärket MR.

Vår bas är jord & skog i (Lantbruk) där också huvudparten av våra medlemmar verkar.   Andra områden där vi har många kunder är entreprenad och bemanning. Vi har också ett antal stora företag såsom NCC, Svevia, Norrskog, Östersundshem, NWP och Jämtkraft som återkommande kunder.

MRZ har även uppdrag för privatpersoner t ex. plattsättning, husdränering, mark och anläggning, grönyteskötsel, vatten och avlopp m.m. Vi välkomnar såväl privata som offentliga kunder att anlita MRZ´s kompetens.

 

Bli medlem i MR Z

Ingen kan allt men alla kan något - Tillsammans är vi starka!