MR Sverige
   
MR SverigeMR Sverige
MR Sverige

Tar klivet från beställarsidan!

Under lång tid har Charlotte Carlsson axlat olika chefsroller på fastig­hetssidan inom Söderhamns kommun. Efter föräldraledigheten med sitt yngsta barn valde hon en ny utmaning. Nu ser hon ser fram emot ökat affärsfokus i MR Gävle Dala.

‒ Jag tror att min bakgrund som beställare är värdefull. Jag har sett upphandlingar från ”andra sidan bordet” och jobbat med byggprojekt av olika slag, säger Charlotte.

I mitten av september kastades hon in i sin nya roll men landade snabbt på båda fötterna.

‒ Jag fick en otrolig introduktion. Det fanns en tydlig plan för alla dagar, de 
första tre veckorna. Överlämningar skedde smidigt och jag var redan inloggad i alla datasystem. Det var ordning och reda så att fåglarna sjöng, säger hon.

Det varma bemötandet är någonting som Charlotte nu vill sprida vidare till medlemmarna. Hon gläds hon åt att samhället har börjat snurra igen och tror på det fysiska mötet.

‒ Det mest prioriterade nu är att lära känna våra medlemmar. Det är alltid värdefullt med ett ansikte och jag tror alla har längtat efter att träffas.

I oktober var Charlotte mitt uppe i förberedelserna inför snösäsongen som är MR Gävle Dalas största gren. Framöver ser Charlotte möjligheter att utöka verksamheten med fler jobb över hela året. Grön­yteskötsel är ett område med tillväxt­potential.

‒ Vi ska göra oss mindre snöberoende och säkra fler affärer, bland annat inom grönyteskötsel. Jag tror det är ett område där vi kan utvecklas mer både kommunalt och privat.

Charlotte tycker att det ska bli 
intressant att fortsätta föra samman Gävle 
och Dala så alla medlemsföretag och 
kund­er blir nöjda. Att parterna får benkoll på sina roller är av stor vikt för att det ska fungera. Just nu sitter Charlotte därför med pennan i högsta hugg och förfinar avtal.

‒  Jag arbetar med avtalsmallar och avsiktsförklaringar så det blir tydligt för kund­er och medlemmar vem som ska göra vad. Jag tror på god kommunikation.

Vid nya upphandlingar kommer 
Charlotte noga väga riskerna och aldrig ta på sig för stora skor. Hon tittar efter avtal som ställer rimliga krav och inte skjuter över mål. Och hon är inte den som firar gårdagen utan den som siktar på morgondagen.

‒ Jag vet vikten av att vara aktiv för att en upphandling ska bli bra.

Framåt ser Gävle Dala gärna fler aktiva medlemmar. Charlotte ser också möjlig­heten att börja befolka mer tomma områd­en på kartan som västra och norra Dalarna samt norra Gästrikland.

‒ Gör vi ett bra jobb så kan vi knyta till oss nya medlemmar och kunder. Jag tror på att utvecklas organiskt även om jag inte utesluter annan sorts reklam.

 

Text: Daniel Arnfjell

 

Charlotte 4 2021 (2)

Bli medlem i MR Sverige

Ingen kan allt men alla kan något - Tillsammans är vi starka!